sportal.bgОтборът на Бразилия продължава на 1/8-финалите на Световното първенство след победа с

...
sportal.bgОтборът на Бразилия продължава на 1/8-финалите на Световното първенство след победа с
Коментари Харесай

Бразилия уби мечтите на Сърбия

sportal.bg

Отборът на Бразилия продължава на 1/8-финалите на Световното състезание след победа с 2:0 над Сърбияв мач от група Е, игран на стадион “Спартак ” в Москва. Паулиньо (35) и Тиаго Силва (68) означиха за Селесао. С триумфа южноамериканците се класираха на първото място в групата и ги чака конфликт с Мексико.

Селекционерът на Селесао Тите беше оповестил състава ден по-рано и нямаше изненади. Габриел Жезусповеде нападението, подкрепян от Вилиан и Неймар по двете крила. Филипе Коутиньо отново пое функционалности в средата на терена.

Сърбите заложиха на 4-2-3-1 с Александър Митрович в офанзива. Офанзивното трио беше завършено от Душан Тадич, Адам Ляич и Филип Костич.

Двубоят стартира във вихрено движение. Още във втората минута Неймар се стрелна към наказателното поле. Въпреки явната засада страничният рефер дълго време държа флага долу, само че въпреки всичко записва засадата, въпреки и след края на головата обстановка.

В десетата минута Марсело беше заменен поради травма и на негово място се появи Филипе Луиш. Това като че ли се отрази на стремежа на " златистите " и акциите на южноамериканците в множеството случаи приключваха много рано. 

Балканският отбор играеше със самочувствие и също постоянно владееше топката в полето на своя противник. В 19-ата Паулиньо се включи отдясно, само че завоюва единствено корнер. Неймар сътвори първата добра опция пред вратата на Стойкович. Той получи топката от Габриел Жезус и най-скъпият футболист в света потърси далечния ъгъл от сложна обстановка - вратарят внимаваше и мазета.

В 29-ата Габриел се измъкна от засадата, нахлу в наказателното поле, финтира добре бранител, само че по-късно не откри положително продължение, след као се подвоуми дали да шутира, или да подава към Неймар. В 34-ата Митрович получи добра топка от Тадич в наказателното поле. Опитът за задна ножица на номер 9 беше несполучлив и кълбото мина над гредата.

В 35-ата вълшебникът Коутиньо изпъкна с брилянтна асистенция. Той хвърли отвесно подаване сред двамата централни бранители и изведе безупречно Паулиньо, който умно единствено чукна топката и трансферира вратаря - 0:1. В 39-ата Милинкович-Савич се нарежда в наказателното поле и скочи за висока топка на рискова позиция. В последна сметка беше блокиран и завоюва единствено корнер.

В първата добавена минута на първото полувреме Неймар насочи доста хубав фалцов удар, търсейки далечния горен ъгъл. Топката прелетя наоколо до сглобката, само че излезе безвредно в навън. Като цяло момчетата на Тите съумяха да вземат голов задатък, макар че сътвориха доста малко голови положения.

В 53-ата минута сърбите проведоха чудесна акция на скорост - трима против трима. Пасът обратно към Ляич обаче не беше добър и капитанът на бразилците през днешния ден Жоао Миранда се намеси. В 56-ата Коутиньо още веднъж сътвори голова опция за петкратните международни първенци, извеждайки Неймар. Ней избра да стреля и прати кълбото в краката на вратаря Стойкович.

В 61-ата Алисон не се намеси безапелационно и подари топката на Митрович. Сръбският нападател стреля с глава, само че уцели краката на Тиаго Силва, който беше заел добра позиция.Минута по-късно Тадич центрира подло и за малко топката не попадна непосредствено в далечния ъгъл. В тези минути отбраната на Бразилия се пропукваше и единствено неналичието на прецизен удар проваляше напъните на сърбите.

В 65-ата Митрович скочи задоволително високо и стреля с глава, само че за негов малшанс в ръцете на Алисон. Вратарят " захлупи " топката на голлинията. Бразилците се измъкнаха сухи от тежката обстановка и нанесоха втори удар. В 68-ата Неймар центрира от корнер, а Тиаго Силва означи с глава на първа греда - 0:2. Преди осъществяването на бранителя Митрович противодейства на Жоао Миранда и в случай че имаше нарушаване, то е на бранителя.

В 71-ата Филипие Луиш стреля мощно от 24 метра и затрудни съществено вратаря, който въпреки всичко мазета настрана. След втория гол гардът на сърбите падна. Тите реши да запази силите на Коутиньо и му спести последните десетина минути от дуела. До края интригата беше дали Неймар ще се разпише. Той имаше няколко благоприятни условия, само че не съумя да нанесе голов удар.

Бразилия ще играе с Мексико на 1/8-финал, като мачът е плануван за 2 юли (понеделник) от 17,00 часа в Самара.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР